Romy Veul

Logo & Huisstijl

Voor Tekstschrijfster Romy Veul heb ik een toffe brand identity ontworpen. Met een focus op haar persoonlijkheid, vrolijkheid en creativiteit, straalt haar nieuwe branding haar unieke stijl uit.

RV_Social_Media_Template_v2

Romy Veul

Logo & Huisstijl

Voor Tekstschrijfster Romy Veul heb ik een toffe brand identity ontworpen. Met een focus op haar persoonlijkheid, vrolijkheid en creativiteit, straalt haar nieuwe branding haar unieke stijl uit.

Romy Veul is een enthousiaste tekstschrijver die gespecialiseerd is in het creëren van diverse content, variërend van SEO-vriendelijke blogartikelen tot whitepapers en ebooks. Ze heeft een passie voor het spelen met taal en streeft ernaar complexe verhalen toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Romy is creatief, empathisch en informeel. Haar motto is dat dingen altijd makkelijker en leuker kunnen, zelfs bij complexe of saaie onderwerpen, door het gebruik van eenvoudige taal en creativiteit. Aan mij de taak om een visuele identiteit te ontwerpen die haar waarden op de juiste manier weerspiegelen.

Logo

Logo

Het logo bestaat uit een speels lettertype in combinatie met een strak lettertype, wat zorgt voor een vriendelijke, speelse en professionele uitstraling.

De handgetekende lijn zorgt voor een persoonlijk en creatief gevoel. Het zorgt daarnaast dat het logo informeel en vriendelijk/toegankelijk oogt.

De donkerblauwe kleur kan geassocieerd worden met de blauwe kleur van een pen. De peachkleur straalt vrolijkheid uit, de kleur geeft een creatieve, energieke, maar zachte uitstraling. De peachkleur breekt het formele karakter van de donkerblauwe kleur en voegt een speelse en vriendelijke toets toe aan de visuele identiteit. Samen zorgen ze voor een mooi balans.

Huisstijl

Huisstijl

De visuele identiteit van Romy Veul wordt gekenmerkt door een zachte peachkleur die warmte, creativiteit en speelsheid toevoegt, terwijl paars een gevoel van creativiteit en eigenzinnigheid uitstraalt, passend bij haar schrijfstijl.

De groene kleur symboliseert vernieuwing en creativiteit, wat overeenkomt met haar streven naar begrijpelijkheid in complexe onderwerpen. Een zachte roze kleur creëert een vriendelijke, vrolijke en toegankelijke sfeer die perfect past bij Romy’s enthousiaste karakter, terwijl blauw betrouwbaarheid en geloofwaardigheid uitstraalt, in lijn met haar onderzoeksgedreven schrijfproces.

Naast het ontwerp van het logo heb ik een aantal aanvullende elementen gecreëerd die goed passen binnen de huisstijl.

Zo heb ik een set iconen ontworpen die een speelse stickerachtige uitstraling hebben, evenals handgetekende elementen zoals pijlen.

Deze stickers en handgetekende details kunnen op verschillende plaatsen worden toegepast, waardoor Romy haar creativiteit kan laten zien en tegelijkertijd kan zorgen dat mensen bepaalde onderwerpen beter begrijpen.

Deze elementen kunnen ook effectief worden ingezet op haar website, bijvoorbeeld voor onderwerpen zoals webteksten, redigeren en tekstadvies.

De stickers en handgetekende elementen zijn een leuke en herkenbare toevoeging die de visuele identiteit van Romy versterken. Ze bieden een unieke kans om haar merkpersoonlijkheid te tonen.

Romy over de samenwerking

Mijn website als freelance tekstschrijver kon wel wat meer kleur gebruiken. Toen ik Kayleigh’s website zag, wist ik direct dat zij de vormgever was die me daarbij kon helpen. Ze maakte een prachtige huisstijl en logo voor me, die heel goed passen bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen. Vrolijkheid, creativiteit, maar zeker ook professionaliteit.

Kayleigh is bovendien een heel fijne vormgever om mee te werken. Ze gaf bij alle gekozen kleuren en elementen een toelichting en heeft er zichtbaar veel denkwerk in gestoken voordat ze tot het eindresultaat kwam. Ik raad haar zeker aan als je op zoek bent naar een vormgever die je weet te verrassen en een prachtige huisstijl en logo oplevert.

Enthousiast geworden? Nieuwsgierig? Bekijk de rest van mijn portfolio! Wil je meer weten, een keer sparren of heb je een vraag? Neem contact op.